Drożdże owocowe

SpiritFerm FruitSpiritFerm FruitDrożdże do zrobienia domowego koniaku, brandy, kalwadosu czy innych destylatow owocowych! Drożdże aktywne SpiritFerm Turbo FRUIT, specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%) drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych, ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji. Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację owoców. Opakowanie na 25 litrów nastawu owocowego. Optymalna temperatura fermentacji 20-27*C, w temperaturze 25*C – czas fermentacji 4-6dni. Należy pamiętać, aby temperatura nastawu nie przekroczyła 35*C. Aby otrzymać 18% alkoholu, moszcz owocowy należy uzupełnić syropem cukrowym. Ilość cukru jaka należy zastosować to około 200-300g/1litr moszczu (w zależności od rodzaju użytych owoców).
Polubuli ten produkt: 18
SpiritFerm Bayanus G995SpiritFerm Bayanus G995Aktywne drożdże winiarskie: Cerevisiae Saccharomyces Bayanus, dedykowane do fermentacji świeżych, owocowych win białych jak i czerwonych. Zalecane do restartu przy zatrzymanej fermentacji. Drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości osłodzonej i ciepłej (30°C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10°C.
Polubuli ten produkt: 6
SpiritFerm Aromatic Wine ComplSpiritFerm Aromatic Wine ComplNa 25-50L wina! Bez uwadniania! Bez przygotowywania matki drożdżowej! Pakiet zawiera drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae, pożywkę oraz enzym pektolityczny! Przygotowanie nastawu: owoce na wino należy umieścić najlepiej w plastikowym fermentatorze. Następnie zalać gorącym syropem cukrowym (woda + cukier z konkretnego przepisu na wino). Gdy temperatura nastawu opadnie do 25-30*C należy dodać zawartość saszetki i dokładnie wymieszać. Fermentacja powinna rozpocząć się po około 24 godzinach.
Polubuli ten produkt: 5