Drożdże specjalne

Coobra Whisky YeastCoobra Whisky YeastSzczep stosowany przez wiele szkockich gorzelni do produkcji whisky. Drożdże tworzą typową dla whisky czy bourbona charakterystykę smakowo-zapachową. Drożdże do stosowania z zacierami ze zboża, kukurydzy, skrobii etc.. Zawierają dodatek enzymu amyloglukozydazy. Te drożdże są niezbędnym dodatkiem dla każdego, kto w domowych warunkach chce wyprodukować sobie: Bourbon, Whisky, czy wódkę zbożowa, etc. Podczas fermentacji drożdże zachowają aromat składników użytych do przygotowania zacieru, aromat niezbędny by otrzymać bourbon, whisky czy wódki gatunkowe.
Polubuli ten produkt: 12
Coobra Rum YeastCoobra Rum YeastDrożdże gorzelniane do fermentacji melasy na RUM Drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów z melasy, cukru trzcinowego jak i nastawów mieszanych melasy z glukozą. Jeżeli do przygotowania nastawu chcemy użyć cukru trzcinowego zwróćmy uwagę by był to cukier trzcinowy nierafinowany. Drożdże Coobra Rum można też z powodzeniem użyć do fermentacji nastawu cukrowego. W tym wypadku zalecane ilości to 6kg cukru białego lub około 6,5kg glukozy.
Polubuli ten produkt: 6